Accueil » Horoskop » 5 nejoblíbenějších orientálních dortů ve Francii

5 nejoblíbenějších orientálních dortů ve Francii

Obsah

Francie je známá svou gastronomií a pečivem. Francouzi však oceňují i kulinářské a cukrářské speciality jiných zemí, zejména ty orientální.

Pokud jde o orientální cukrovinky, Francouzi jsou vítězi! Mezi různými sladkými příchutěmi a křupavostí dortů je spousta důvodů k olizování prstů. Objevte bez dalších okolků pět nejoblíbenějších orientálních zákusků Francouzů.

1. Baklava

Baklava, jinak známá jako baklava, je bezpochyby nejlepším orientálním koláčem, ať už pro Francouze nebo pro jiné národy. Tento přeslazený koláč z těsta filo, medu a sušeného ovoce je osmanského původu. Přesto jsou Alžírsko a Maroko nejznámějšími zeměmi, kde se tento zázrak, známý i na Blízkém východě, vyrábí. Co se týče Francouzů, ti tento tradiční koláč milují, protože je to změna oproti francouzskému pečivu, jehož základem je obvykle krém a piškot.

2. Makrout

Makrout pochází z jihovýchodního Alžírska a je to koláč, který má rád opravdu každý. Když Francouzi chodí do orientálních čajoven, makrout je to první, co si žádají! Tento koláč z datlové pasty lze připravit dvěma způsoby: pečený nebo smažený. Pro ty, kteří nejsou příznivci mastných koláčů, je ideální pečený makrout. Výsledek je navíc lepší a dietnější než smažená varianta, která se po upečení posype cukrem. Pro Francouze je jedno, jakým způsobem je upečený, je to koláč, který budou vždy milovat.

3. Gazelí rohy

Jedná se o koláč ve tvaru půlměsíce, marockého a alžírského původu, plněný mandlemi a ochucený skořicí a pomerančovým květem. Je to dezert tak sladký a lehký v ústech, že se líbí všem, zejména Francouzům. Gazelí rohy lze připravit dvěma způsoby: posypané moučkovým cukrem nebo bez něj. Je třeba poznamenat, že první varianta se často zdobí vločkovými mandlemi. Tento orientální dort je ceněn zejména při šťastných událostech, jako jsou svatby, Íd, ramadán atd.

4. Kadaif

Kadaif, nazývaný také „kanafeh“, je orientální koláč z másla, andělských vlasů a sýra svatého Jana z Akry (slaný sýr hojně používaný v orientálním pečivu a kuchyni). Po upečení se obvykle polévá sirupem s vůní růží, který mu dodává zvláštní chuť. Na povrchu se posypou pistáciemi nebo drcenými ořechy. Kadaif je jedním z nejoblíbenějších orientálních koláčů ve Francii, protože je uvnitř velmi měkký a na povrchu křupavý.

5. Mandlové doutníky

Znáte někoho, kdo nemá rád mandlové doutníky? Jedná se o velmi oblíbený orientální koláč, který se snadno připravuje. K jeho přípravě skutečně nebudete potřebovat mnoho ingrediencí a netrvá dlouho. Je to také velmi křupavý koláč, protože se vyrábí z plátů cihlového těsta, které se navíjejí na velmi jemnou mandlovou hmotu. Jedná se o další měkký, křupavý koláč, který je ve Francii v módě.

Související příspěvek

mm
O autorze, Michal
Jako autorka pro map-breclavsko publikuji testy osobnosti, optické iluze a další zábavné články, například o astrologii. Ráda sleduji nejnovější trendy a sdílím je s ostatními.